Massasje er et svært viktig element i smertebehandling, restitusjon, opprettholding velvære eller stressmestring. Massasjeterapi kan være nyttig for å håndtere ryggsmerter, nakkesmerter, vondt i skuldre, hoftesmerter, knesmerter, stresshodepine, fibromyalgi, bløtvevsrevmatisme og andre somatiske symptomer.
Vi tilpasser alltid behandlingen individuelt og du er med på å bestemme hvor dypt vi skal jobbe. Avhengig av dine behov kombinerer vi teknikker fra klassisk massasje, idrettsmassasje, dypvevsmassasje, triggerpunktbehandling, tøying og leddmobilisering.
Kopping er en massasjeteknikk som løsner opp stramt bindevev i huden ved hjelp av vakuum. Det har en god effekt på væskeansamlinger, hevelser, reduserer muskelverk og øker blod- og lymfesirkulasjonen. Kopping kan også være hjelpsom å bekjempe cellulitter.
Ansiktsterapi er en omfattende behandling rettet mot å tilfredsstille de energetiske og fysiologiske behovene til ansikts- og nakkevev som muskler, fascia, blod- og lymfekar, nerver og til og med bein og forbedrer deres metabolisme. Ved å handle i umiddelbar nærhet av hjernen stimulerer vi også andre vev i kroppen, gjør nervesystemet stille og forbedrer flyten av kroppsvæsker, senker nivået av stresshormoner og øker nivået av serotonin, dopamin og endorfiner.
Ansiktsterapi kan være nyttig i slike tilfeller som: lidelser i trigeminus- eller ansiktsnerven, økt spenning i musklene i ansiktet og nakken, sammenknytting av kjeven, bruksisme, spenningshodepine, forbedring av hudens utseende.
Behandlingen vil også være en fin mulighet til å hvile og redusere stress i hele kroppen.
Myofascial release terapi er en intensiv massasjeteknikk som fokuserer på å lindre smerte i muskel- og fascievev. Dette er det tykke bindevevet som støtter musklene dine. Lokalisering av smerte til et spesifikt triggerpunkt er svært vanskelig. Av den grunn brukes myofascial frigjøring ofte over et bredt område av muskler og vev i steden for på enkeltpunkter. Strategi for behandling legges etter å ha observert kompensasjon mønsteret.
Lymfedrenasje er strømning av lymfe fra ett område av kroppen til et annet. I noen situasjoner, for eksempel ved skade eller svikt i lymfesystemet, forstyrres den fysiologiske dreneringen og den må stimuleres. Ellers dannes ødem med en tendens til fremgang.
Manuell lymfedrenasje brukes først og fremst i primært eller sekundært lymfødem, men det kan også brukes til pasienter som har: venøst ødem, så vel som med venøs insuffisiens, postoperativ hevelse og posttraumatisk ødem. I tilleg støtter denne behandlingen restitusjon etter fysisk aktivitet. Lymfedrenasje anbefales også for pasienter med lipødem.